2011-03-09 15:20:11• hírek • Szatmár.ro

Kedvezményes gyógykezelési jegyek

A Szatmár megyei nyugdíjasok már a második gyógykezelési turnusra indulhatnak a napokban - a kedvezményezettek listáját közzétették a nyugdíjosztály székhelyén és az interneten is.

Hatvankét igénylő gyógykezeltetheti magát kedvezményesen márciusban Moneasa, Amara, Kovászna és Bizusa üdülőiben. Ez már a második turnus, amelyre idén utazhatnak a szatmári nyugdíjasok - tudtuk meg a szatmári nyugdíjpénztár vezetőjétől, Eugenia Saboutól.

A kedvezményes üdüléshez az igénylőknek nem kell mást tenniük, mint kitölteni egy formanyomtatványt, de a kérelmeket ebben az évben is pontrendszer alapján osztályozzák és ítélik oda - tehát nem a beérkezési sorrend számít.
Az elbírálásnál figyelembe veszik a nyugdíj értékét, valamint azt, hogy a kedvezményes jegyeket igénylő volt-e már gyógykezelésen az elmúlt években.

A nyugdíjasok különböző pontokat kapnak attól függően, hogy milyen típusú juttatást kapnak. Az éveiket le nem dolgozott nyugdíjasok nem kapnak pontot, az utódlási nyugdíjban részesülök 3 pontot kapnak, a korhatáros nyugdíjban részesülők 6 pontot kapnak, míg a rokkantnyugdíjasok 8 pontot kapnak.
Azok a személyek például, akik politikai meghurcoltatást szenvedtek, illetve annak idején külföldre deportáltak ingyenes kezelésben részesülnek.

A kezelési jegyekkel kapcsolatos további információkat munkanapokon 9-től 15 óráig lehet beszerezni az intézmény székhelyén, a Vasile Lucaciu utca 4-6. szám alatt, de érdeklődni lehet a 0261-706827-es telefonszámon is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: